För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.
Dragflow

Dragflow - effektiv, miljövänlig muddring och pumpning

Världsledande teknik för miljövänlig muddring

Dragflow har världsledande teknik för att pumpa tunga och besvärliga slamtyper oavsett om det handlar om muddringsarbeten, slamhantering i avloppsreningsverk eller hantering av restprodukter och avfall från industrin och gruvor mm.

Pumparna finns i olika storlekar och i olika utföranden för olika typer av pumpprojekt. Dragflows pumpar går att få med elmotor alternativt hydraulisk kraft försörjning.

Modell HY för hydraulisk montage tex. direkt på grävmaskiner eller med hydraulpaket och modell EL för pumpar med elmotor att anslutas till elverk.

Dragflows standardpumpar klarar effektivt och miljövänligt pumpning av spill, slam och restmassor av olika slag. För vissa typer av arbeten/projekt så kan vi och Dragflow erbjuda produkter som designas för ett specifikt arbete. Vi erbjuder även om så önskas t.ex. kompletta specialdesignade pråmar mm för olika arbeten.

 

Effektiv pumpning med kapacitet upp till 1200 m3/hMiljösäker muddring med Drgflow

Dragflows pumpar klarar, beroende på modell av att pumpa flöden upp till 1200 m3/h, ge ett maxtryck upp till 7,2 bar och klarar partiklar upp till 120 mm beroende på modell.

Dragflows pumpar klarar av att pumpa vätska med upp till 35 % innehåll av torra massor såsom t.ex. sand och grus.

Deras motorer/kraftförsörjning medger att pumparna kan klara av slam och slamuppsamlingar med koncentrationer av fasta partiklar på upp till 70 viktprocent och 1,6 Kg/ dm3. De hydrauliskt drivna pumparna finns även tillgängliga för högre prestanda när arbetsförhållandena är särskilt krävande. 

 

Behovsanpassade pumpar med extrautrustning

Dragflows pumpsortiment av slampumpar i varierande utförande är utrustade med eller kan på begäran utrustas med;

 • Vatten-ring som med ett extra vattenflöde lösa upp sediment och/eller tillföra vätska pumpning möjlig till torra material och därmed göra pumpning möjlig.
 • Automatisk smörjning. Är bra när pumpen lämnas stationärt en längre tid eller är svårtillgänglig. Reducerar tillsyn och underhåll.
 • Kylmantel. För pumpar med elektrisk motor från 3,7–18 kW (toppanslutna) och 26-110 kW (sidoanslutna).
 • Skyddsring som förhindrar att bottendukar i bassänger och dammar sugs med i pumpen.
 • Skär som förhindrar t.ex. ansamlingar av tång och igensättning vid pumpens intag.Effektiv pumpning med Dragflow
 • Vitala komponenter i syrafast rostfritt stål AISI 316 och teflonbelagda ytor vid tätningarna medger pumpning av vätskor med PH 2-10.
 • Pumpar med flertandade skär av HI-CR stål, placerade i centrum under pumpens intag som lyfter upp sedimentmassor och som direkt sugs in i pumpen.
 • Pumpar med dubbla sidoplacerade sediment brytare/flyttare som långvarigt bryter hårdpackade sedimentmassor och förflyttar dessa mot pumpens intag.
 • På begäran kan pumparna förses med extra hård och slittålig ytbeläggning på pumpens insida.
 • På begäran kan pumparna förses med dubbel mekanisk tätning av Silicon/Carbide när mycket slipande material skall pumpas.

Alla pumpar är som standard försedda med;

 • Lackering. Alla pumpar är lackerade med mycket nötningståligt ytskikt.
 • Slittåliga och motståndskraftiga komponenter. Gjutgods i GS 500 och/eller legeringar av kromstål.
 • Pumpar som är anpassade för så låga varvtal som möjligt för minimering av slitage.
 • Tätningar. Som standard är Dragflows pumpar försedda med ett tufft tätningssystem av ”lip seals”.

Övrigt;Tillbehör för Dragflow

 • På begäran levereras även flytande rörsystem anpassade efter dimension och önskemål. Anpassade pråmar för elmotorpumpar och/eller hydrauliskt drivna pumpar.

 

 

 

meny
Annonser