För att ge dig bättre service använder vi cookies. Genom att fortsätta på sidan godkänner du vår användning av cookies.
Kärl

Kärl från Robota

Kärl

Hydrofor 

En hydrofor är en trycktank som har vatten och luft i samma tank. Om man tex har svavelväte i vattnet  (luktar ruttna ägg om vattnet) är det bra att ha en hydrofor så vattnet kan avluftas i hydroforen. Till en hydrofor behöver man oftast tillsätta luft med hjälp av en Micronizer eller LAT/LAS, eftersom det går åt syre när svavelvätet skall tas bort. Luften i tanken blir komprimerad när pumpen startar och på det viset får vi en buffert av vatten som sen trycks ut tills det är dags för pumpen att starta igen.

Hydropress ​

En hydropress är en trycktank där vatten och luft är separerade från varandra. Luften i blåsan komprimeras och på det viset gör det att pumpen inte behöver starta och stanna så fort du tar vatten ur kranen. Vi får en liten buffert av vatten i tanken som den komprimerade luften hjälper till att trycka ut.

Expansionskärl ​

Är en typ av trycktank som används tex i sol och värmesystem för att ta hand om den ökade volym som varmvattnet skapat. Vatten sväller ca 5% från 0–90 grader..

Tryckslagsdämpning ​

En hydropress är också en typ av tryckslagsdämpare som kan användas för att ta bort “smällar” du kanske hört när tex när diskmaskinen slutar ta in vatten. Det som då händer är att vattnet som är på väg till diskmaskinen i en viss fart plötsligt får tvärnita och då skapas en rekyl som du hör som en “smäll” i dina rör. Med en tryckslagsdämpare (Hydropress) kan du ta bort den oönskade tryckökningen som har negativ påverkan på dina rör och kopplingar över tid. Har du otur så spricker en koppling eller ett rör.

Start > e-handel > Kärl
meny
Annonser